Door Peter Aansorgh © copyright Peter Aansorgh Producties

Even waan je je terug in de jaren 70, toen racemotoren nog omgebouwde naked bikes waren. Maar zodra je het gas van de XJR1300 Racer open draait, weet je wel beter…

Met zijn stuurkuipje, zijn mono-seat, de prachtige aluminium nummerschilden en zijn laag geplaatste clip-ons ziet de XJR1300 Racer er uit als een competitiemachine uit het begin van de jaren 70. Maar de enorme, turbine-achtige acceleratie, de sublieme vering en de potente remkracht van de monoblock remklauwen vertellen een ander verhaal. Net als de gebruikte materialen, trouwens. De XJR heeft een carbonfiber stuurkuip, een carbonfiber duozit-afdekking en een carbonfiber voorspatbord. En carbonfiber werd in de jaren 70 nog niet gebruikt. En zo zijn er nog meer moderne componenten, zoals Öhlins achterschokdempers, Öhlins voorvering met DLC-coating, een digitaal display in het dashboard, een swingarm van geëxtrudeerde aluminium profielen en gasklep-positiesensoren op de gasklephuizen. Ook de Akrapovič sportuitlaat en de LED-knipperlichten zijn natuurlijk uit deze tijd. Het lijkt erop, dat iemand een moderne Yamaha XJR1300 heeft omgebouwd in jaren 70 stijl. Maar dan wel verdomde netjes. En dat is niet zo vreemd, want deze “special” is door Yamaha zelf gebouwd en is gewoon bij de dealer te koop!

 

Supersportief

de XJR1300 Racer is het resultaat van Yamaha’s “Yard built”-programma. Vroeger was het heel gewoon je motor aan te passen en om te bouwen naar je eigen smaak. En nu er weer een trend naar individualisering is, laat Yamaha graag zien wat er allemaal mogelijk is. En met de XJR1300 zijn ze ook wel “the whole nine yards” gegaan, want het ding is gewoon àf! Daardoor slinger je je been ook met een gepast gevoel van nostalgie over de buddy, om er vervolgens achter te komen dat deze motor de toevoeging “racer” niet voor niets draagt. De zitpositie is uitermate sportief, met clip-ons die erg ver vooruit staan. Toch klopt het ergonomisch allemaal wel. Het stuur staat in een goede hoek, rem-en koppelingshendels zijn instelbaar en de spiegels bieden redelijk zicht, ondanks de wat korte steeltjes. Ook is er meer dan voldoende beenruimte langs de smalle 14,5 l tank, zodat je toch heel comfortabel zit. De voorovergebogen houding zorgt bovendien dat je lekker veel weerstand hebt tegen het beetje rijwind dat – dankzij de sleuven in de ruit – zonder turbulentie over het donkere ruitje komt. Bij hogere snelheden zorgt dat voor ontspanning van de armen, die je dan ook lekker kunt laten knikken. Bij lage snelheden steun je wel af op je polsen, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het enorme zitcomfort van het goed gepolsterde zadel.

 

Sturen en remmen

Wanneer je de XJR1300 Racer de sporen geeft, blijf je in nostalgische sferen. Door het smalle stuur en de afstand van de clip-ons voelt het of je de motor echt met je lichaam en je balans stuurt en minder met het stuur. Bij krappe bochten voelt dat een beetje zwaar, bij het omgooien op een rotonde lijkt het juist alsof de motor stuurbekrachtiging heeft, hij zwiept als vanzelf om. Maar het lekkerst is het wanneer je met de XJR snelle, doorlopende bochten rijdt, een beetje ernaast hangend om het zwaartepunt te verleggen. Dat is de XJR heel aardig te mikken, met een lichte hint van onderstuur en een bijzonder goed gevoel over het wegcontact. Dat is te danken aan de geweldige Öhlins vering, die heel erg wrijvingsarm aanspreekt. In de standaard afstelling is de vering erg comfortabel en soepel, maar omdat de in- en uitgaande demping zowel voor als achter instelbaar is, kun je hem ook lekker stug en sportief afstellen als dat je voorkeur is. Dan zorgt de vering voor een goede stabiliteit en een heldere feedback, terwijl de motor ook strak blijft tijdens het remmen. En dat wil wat zeggen, want de XJR  is uitgerust met Yamaha’s beroemde monoblock vierzuigerremklauwen, nog zonder ABS trouwens. Deze remmen zijn het toonbeeld van doseerbaarheid. Ze grijpen lekker aan en geven veel kracht als je doorremt, zonder dat je daar al te hard voor hoeft te knijpen.

 

Lekker rauw

Het is echt genieten aan boord van de Yamaha XJR, vooral vanwege de heerlijke, potente viercilinder DOHC-krachtbron. De luchtgekoelde 1251cc-motor heeft een maximum vermogen van 98 pk bij 8000 tpm en maakt vooral veel indruk door het enorme koppel, dat hij al vanaf lage toerentallen beschikbaar heeft. De doseerbaarheid van dit koppel is perfect, direct maar toch heel doseerbaar. Daardoor heb je juist heel veel controle in de bochten, als subtiliteit gewenst is. En dat terwijl er zoveel kracht is, dat je al vanaf 1.000 tpm zonder problemen in de hogere versnellingen weg kunt trekken. Als je normaal rijdt, schakel je bij 3.500 tpm. Geef je meer gas, dan stoot de anders vrij stille XJR1300 Racer een prachtige diepe brul uit de Akrapovič sportuitlaat en blaast hij als een raket door de lineair opgebouwde koppelkromme, die zijn maximum van 108 Nm bij 6.000 tpm bereikt. In de eerste versnelling zit je dan al ver boven de 80 km/h en kun je direct vier keer opschakelen door de kort en direct schakelende transmissie. Terugschakelen hoeft eigenlijk zelden, want de vierpitter heeft zoveel bottom power, dat hij in elke versnelling wel van de plek komt. Zelfs als je 100 rijdt in de vijf. Dan heeft hij net 3.500 tpm op de klok en toch trekkracht zat. En het voordeel van dat lage toerental is dat hij ook nog redelijk zuinig met brandstof omspringt: MotoDrive reed tussen de 1 op 16 en 1 op 17,5, wat betekent dat je ruim 200 km puur motorplezier uit elke tank kunt halen!

 

Inspirerend

Een prachtige, nostalgische jaren 70-stijl, gecombineerd met hedendaagse technologie en inspirerende prestaties. Dat biedt de Yamaha XJR1300 Racer voor de scherpe prijs van €12.999,-. Voel jij je ook aangetrokken tot dit nostalgische yard built-icoon? Kom hem dan bekijken bij je dichtstbijzijnde MotoPort-vestiging!